Дунав мост 2 ще се управлява от България

Дунав мост 2 ще се управлява от България
Компанията, която ще управлява Дунав мост 2 между Видин и Калафат, ще бъде ситуирана в България, съобщи транспортният министър Ивайло Московски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Компанията, която ще управлява Дунав мост 2 между Видин и Калафат, ще бъде ситуирана в България, съобщи транспортният министър Ивайло Московски.

На патронния празник на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски" министърът обяви, че компанията ще създаде няколко десетки работни места и ще плаща данъци в България.

Според Ивайло Московски това би се отразило положително и на имоджа на България.

Транспортният министър очаква трафикът по съоръжението да нараства с годините и да бъде предпочитано място за преминаване на потока от Централна и Западна Европа, тъй като ще пести на шофьорите пътни такси.

Министърът съобщи, че в сряда ще бъде направена инспекция на съоръжението, като ще бъде преминато пеша от българския до румънския бряг на река Дунав.

„До края на годината предстоят довършителни работи по моста - трябва да се положи хидроизолация и асфалтови настилки. Работата зависи от метеорологичните условия," направи уговорка министърът.

Очаква се до две седмици Румъния да сформира екип, който да преговаря с българската страна за компанията оператор.

#Ивайло Московски #Министър на транспорта #Дунав мост 2 #Видин #Калафат #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"