Глобиха компания на Баневи с 19 000 лв.

Глобиха компания на Баневи с 19 000 лв.
Глоба от 19 000 лв. отнесе компанията „Русалка холидейз", защото не осигурява свободен достъп до плаж, който е изключителна държавна собственост. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Глоба от 19 000 лв. отнесе компанията „Русалка холидейз", защото не осигурява свободен достъп до плаж, който е изключителна държавна собственост.

Глобата се обжалва, съобщи по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, цитирана от „Дневник".

Това и обжалването на друго съдебно решение забавят започването на процедурата, по която държавата ще осигури пешеходна пътека до плажа, информира още Лиляна Павлова.

Тя изрази надежда, че до началото на следващия туристически сезон проблемът ще бъде решен, а съдът ще се произнесе в полза на държавата.

Глобата е наложена след проверка на 30 юни, която е установила нарушението на стопаните на курорта, собственост на Николай и Евгения Баневи. На 30 октомври съдът в Добрич ще решава дали да я потвърди.

След като приключат съдебните дела ще бъде изготвен подробен устройствен план и ще се учреди правото за преминаване през частните имоти, които граничат с плажа.

#глоба #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие #Николай и Евгения Баневи #Николай Банев #плаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"