Полицията във Виена спаси отвлечена българка и дъщеря й

Полицията във Виена спаси отвлечена българка и дъщеря й
Мъжът заключил майката и детето в апартамента си във Виена и я заплашил, че ако не намери 1000 евро, ще убие момиченцето, а нея ще принуди да проституира. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Полицията във Виена спаси българка и 2-годишната й дъщеря, отвлечени от мъж, който искал да принуди майката да проституира.

Мъжът е отвел майката и момиченцето й от България в австрийската столица, съобщава вестник „Кронен цайтунг”.

Българите пристигнали във вторник, но мъжът поискал от жената 100 евро над договорената сума, като й дал един ден да намери парите.

Той заключил майката и детето в апартамента си във Виена и я заплашил, че ако не намери парите, ще убие момиченцето, а нея ще принуди да проституира.

Ден по-късно мъжът поискал още 1000 евро. Жената е успяла да се свърже със свои приятели във Виена. Те са обещали на похитителя да му дадат парите, но са се обадили в полицията.

Преди три дни при операция на регионалните отдели на ГДБОП в Сливен, Габрово и Бургас бе разбита мрежа за проституция, като било установено, че непълнолетни момичета били склонявани да продават телата си срещу 100 лева на час. Тарторът на групата е 50-годишен бургазлия.

#Виена #полиция #България #Австрия #ГДБОП #Сливен #Габрово #Бургас #отвличане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници