Целият екип по трансфузиология в Стара Загора напусна

Целият екип по трансфузиология в Стара Загора напусна
Един от мотивите за решението да напуснат работа е свързан с „непрекъснато променящата се дата" на обещаното увеличение на възнагражденията на работещите в трансфузионните центрове. Снимка: sxc.hu
A A+ A++ A

Всички лекари и част от медицинските сестри и лаборантите, работещи в Районния център по трансфузионна хематология в Стара Загора са подали молби за напускане, съобщиха от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Писмо с мотивите за решенията си те са изпратили и до министър-председателя Бойко Борисов, до председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Даниела Дариткова, до министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, до Българския лекарски съюз, посочи Дарик.

Един от мотивите за решението да напуснат работа е свързан с „непрекъснато променящата се дата" на обещаното увеличение на възнагражденията на работещите в трансфузионните центрове, каза д-р Милка Найденова, началник на отделение в центъра, цитирана от БТА.

Освен това лекарите в центъра в Стара Загора не получават заплати, договорени в колективния трудов договор, а по-ниски, уточни тя.

Броят на лекарите в центъра в Стара Загора трябва да е 15, а към момента там работят шестима, допълни още лекарят.

Увеличаване на числеността на персонала е другото искане, изложено в писмото.

#Стара Загора #Бойко Борисов #министър-председател #Даниела Дариткова #Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #Българския лекарски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"