САЩ дава 12 млн. долара за информация за „Ал Кайда”

САЩ дава 12 млн. долара за информация за „Ал Кайда”
Преди два дни беше ликвидиран виден представител на „Ал Кайда” – Джихадистът Моез Гарсалауи, който е набирал последователи на групировката в Европа. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ предложиха награда от 12 млн. долара за информация, която би довела до откриването на двама висши членове на „Ал Кайда”, намиращи се в Иран.

Според Асошиейтед прес американският Държавен департамент е обявил, че ще даде 7 млн. долара за информация за Мухсин ал Фадхли и 5 милиона за данни, свързани с Адел Ради Сакр ал Уахаби ал Харби, предаде бТВ.

Според САЩ двамата играят ключова роля в изпращането на екстремисти в Ирак и Афганистан и спонсорирането на всякакви дейности на терористичната групировка.

Американското финансово министерство блокира всички авоари, които Ал Харби би могъл да притежава в САЩ, и забрани на физически и юридически лица от страната да влизат в търговски отношения с него. Срещу Ал Фадхли вече има наложени такива ограничения.

Преди два дни беше ликвидиран виден представител на „Ал Кайда” – Джихадистът Моез Гарсалауи, който е набирал последователи на групировката в Европа. Той бе убит в северната част на Пакистан.

#САЩ #Ал Кайда #Иран #Държавен департамент #Ирак #Афганистан #Европа #Пакистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници