Трима гинат в катастрофи

Трима гинат в катастрофи
През последните 24 часа в България са станали 25 тежки пътнотранспортни произшествия с трима загинали и 26 ранени. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трима души са загинали, а двама са с опасност за живота след катастрофи през изминалото денонощие.

През последните 24 часа в България са станали 25 тежки пътнотранспортни произшествия с трима загинали и 26 ранени, съобщават от МВР.

За района на София са станали 263 леки и пет тежки пътнотранспортни произшествия с петима ранени.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, а мокри са в района на Бургас, Кюстендил, Русе, Габрово и Добрич, предаде bTV.

По високите усойни места има частично заледени пътни участъци, които са обработени и опесъчени. Пътните настилки на автомагистралите „Люлин“, „Хемус“ и „Марица“ са частично мокри, автомагистрала „Тракия“ е суха.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в района на Бистрица, Железница, до 100 метра на автомагистрала „Хемус“ в участъка на Жерково, Витиня, по пътя Сливен–Ичера и в района на Антоново–Рилци. Затворени са проходите Върбишки, Твърдица–Елена, Етрополе–Златица, а Дюлински е затворен за товарни автомобили.

В сила са следните ограничения: Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, по пътя Костенец-Самоков, и Черница-Сунгурларе-Чубра и над 20 тона през Айтоски проход.

Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан.
Забранено е преминаването на всички моторни превозни средства по пътя Стражица-Полски Тръмбеш след Виноград, в посока Орловец, а само на товарни автомобили по пътя Радко Димитриево-Друмево.

Ограничение за движението на моторни превозни средства има и по пътя Царски извор-Драганово, Черноочене-Кърджали, Враца-Бойчиновци, Бургас-Елхово, Калофер-Априлци, Хасково-Свиленград-ГКПП „Капитан Андреево“.

#катастрофи #ПТП #автомобил #София #България #Бургас #Кюстендил #Русе #Габрово #Добрич #магистрала #Бистрица #железница #Витиня #Сливен #Шипка #Вратник #Петрохан #Айтос #Виноград #Елхово #Калофер #Априлци #Хасково #Свиленград #Капитан Андреево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"