Без увеличение на парите за зърнопроизводителите в Бюджет 2013

Без увеличение на парите за зърнопроизводителите в Бюджет 2013
Найденов припомни, че в сряда стартира изплащането на субсидиите към животновъдите, като тази година те получават с 50 на сто повече от миналата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бюджет 2013 предвижда повече пари за животновъдите и зеленчукопроизводителите, обяви в Бургас министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Той беше категоричен, че в Европейския съюз страните членки са осъзнали, че трябва да се преустанови положението на неравнопоставеност между зърнопроизводителите от една страна и животновъдите и зеленчукпроизводителите от друга.

„Бюджетът в този му вид не предвижда национални доплащания за единица площ, тоест тези средства, които традиционно отиваха за зърнопроизводителите, няма заложени такива средства. За сметка на това са увеличени средствата за двата сектора животновъдство и зеленчукопроизводство и производство на плодове. Те ще получат повече пари от тази година", каза Найденов.

Той припомни, че в сряда стартира изплащането на субсидиите към животновъдите, като тази година те получават с 50 на сто повече от миналата, а в следващия бюджет са заложени повече средства.

#Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #Бюджет 2013 #зърнопроизводители #животновъди #Бургас #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"