Борисов и Понта ще преминат по Дунав мост 2 след седмица

Борисов и Понта ще преминат по Дунав мост 2 след седмица
Министър-председателят Бойко Борисов взе участие в 21-ия конгрес на Европейската народна партия, който се проведе в Букурещ. Снимка: БГНЕС/ГЕРБ
A A+ A++ A

Премиерите на България и Румъния Бойко Борисов и Виктор Понта са се договорили заедно да преминат по присъединения Дунав мост 2 следващата сряда, 24 октомври.

Това съобщи в Букурещ министър-председателят Бойко Борисов, който като лидер на ГЕРБ е в Румъния за участие на 21-ия конгрес на Европейската народна партия, предаде информационна агенция „Фокус".

„Освен с лидерите на ЕНП, се видях и с лидера на социалистите в Румъния, премиера Понта. Партиите са си партии, изборите са си избори, но ние имаме прагматични задачи, които да решаваме", каза Борисов.

„Договорихме се следващата сряда, в 15:00 часа, двете партии, румънската социалистическа, и нашата десница, заедно да преминем по Дунав мост 2, тъй като вече е присъединен. Имаме потвърждение и от еврокомисаря Хан", заключи премиерът.

„Договорихме се компанията, която ще го управлява, да бъде в София. Използвах и чисто партийната работа, за да свършим това, което е важно за целия наш Дунавски регион", каза още премиерът.

В началото на месеца министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че остават 18 метра, за да бъде свързан изцяло мостът от българския до румънския бряг.

Тогава Московски обяви, че политически конюктурни проблеми в Румъния бавят изграждането на българо-румънска компания за управление на съоръжението.

#България #Румъния #Дунав мост 2 #Бойко Борисов #премиер #Виктор Понта #премиер на Румъния #ГЕРБ #София #Букурещ #Европейската народна партия #Ивайло Московски #Министър на транспорта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници