Папата подкрепи Руската църква срещу „Пуси Райът“

Папата подкрепи Руската църква срещу „Пуси Райът“
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Папа Бенедикт XVI подкрепи Руската православна църква срещу „оскверняването на християнските светини и акта на вандализъм в храма на Христос Спасител“ от групата „Пуси Райът“.

За позицията на папата, която той е изразил на срещата си с митрополит Иларион, информираха сайтовете на Ватикана и на Московската патриаршия, на които се позова БГНЕС.

Публикувано е и изявление на Съвета на епископските конференции на Европа, в което се критикува „появилата се тенденция за признаване на акцията в храма на Христос Спасител, оскърбяваща чувствата на вярващите“.

През февруари момичета от „Пуси Райът“ изнесоха в храма „пънк молебен“, като изпяха „Богородице, прогони Путин!“, в резултат три от тях бяха арестувани - Надежда Толоконникова, Мария Альохина и Екатерина Самуцевич. Последната по-късно бе освободена, докато Толоконникова и Альохина бяха осъдени на две години затвор за хулиганство.

#затвор #Надежда Толоконникова #Руската Православна църква #Бенедикт XVI #президент на Русия #Владимир Путин #молебен #папа #„Пуси райът“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници