21 футболни хулигани са били задържани от полицията

21 футболни хулигани са били задържани от полицията
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Полицията е задържала 21 футболни фенове за хулигански прояви по време на осем мача в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пета по ред специализирана полицейска операция за противодействие на противообществени прояви по време на футболни срещи започва от тази сряда.

Акцията е насочена срещу нарушители на обществения ред преди, по време и след футболни срещи.

С видеоматериали и свидетелски показания до този момент са установени общо 29 нарушители, от които 21 вече са задържани и ще бъдат предадени на Софийски районен съд за налагане на съответните наказателни мерки.

Усилията са съсредоточени към задържането и на останалите разпознати хулигани от осемте футболни срещи - ЦСКА - „Мура“ (Словения), България - Италия, България - Армения, „Славия“ - „Локомотив“ (Сф), „Славия“ - ЦСКА, ЦСКА - „Етър“, „Левски“ - „Литекс“, и България - Дания.

Най-голям брой нарушители - 14, са установени по време и след мача между националните отбори на България и Италия, който се проведе на 7 септември.

По време на срещата на националния стадион фенове на столичния футболен клуб „Левски“ провокирали и нападнали група фенове на „Берое“ - Стара Загора.

При последвалия масов бой пострадали няколко старозагорски зрители, между които и момичета.

Останалата част от задържаните са участници в различни хулигански прояви - сбивания, възпламеняване и хвърляне на пиротехнически изделия, унищожаване и повреждане на имущество, преодоляване на заграждения, неизпълнение на разпореждане на длъжностни лица, запалване на огън на стадиона и други.

#Дания #„Литекс“ #„Левски“ #Армения #Италия #България #ЦСКА #хулиганство #полиция #отбори #национален стадион #мачове #фенове #хулигани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"