Две индийски фирми щели да разкрият много работни места в България

Две индийски фирми щели да разкрият много работни места в България
Две индийски фирми са готови да инвестират в България и да открият много работни места, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Две индийски фирми са готови да инвестират в България и да открият много работни места, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Той се върна от посещение в Индия и се включи в работата на годишния форум на IBM в България, предаде „Дневник“.

Единият инвеститор е фирмата „Съдърланд Глобъл“, която вече е на българския пазар с поделението си „Съдърланд Глобъл Сървисиз България“.

От фирмата, в която работят около 300 българи, са обявили, че след подготвяните промени в Закона за насърчаване на инвестициите ще увеличат с 300% броя на заетите в България.

Новите работни места ще бъдат разкрити от фирмата в провинцията - Бургас, Варна,
Пловдив и Русе, посочи Делян Добрев.

Промените в Закона за насърчаване на инвестициите са насочени към компании, които освен че влагат пари в България, създават и много работни места, допълни той.

„Държавата ще поеме за срок от две години вноските за осигуровки на техните новоназначени служители, ако компаниите се задължат да ги държат на работа поне пет години“, припомни Делян Добрев.

Промените в Закона вече бяха одобрени на първо четене в Народното събрание в петък.

Вторият реален инвеститор е компания, която произвежда хидравлични елементи и системи. На нея ще се предоставят локации, където да развива бизнеса си.

Делян Добрев съобщи и че при разговорите си в Индия се е договорил с индийския министър на индустрията през март 2013 г. да участва в голямо изложение, което министърът определи като „Инженерно роуд шоу“.

„В Индия има огромен потенциал в преработката на храни - те са сред големите производители на мляко, плодове и зеленчуци и на зърнени храни. Малка част от тази продукция обаче се преработва и около 40% се губи“, допълни Делян Добрев.

Според него български фирми в този сектор можело да стъпят на индийския пазар, защото там има добре развита средна класа, която може да ползва български стоки и услуги.

„Тези хора са повече от цялото население на САЩ“, изчисли Делян Добрев.

#Закон за насърчаване на инвестициите #инвестиции #Индия #министър на икономиката #Делян Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"