СО няма да вдига местните данъци за 2013 г.

СО няма да вдига местните данъци за 2013 г.
Кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Дончо Барбалов представиха проекта за бюджет на Столична община за 2013 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В проекта за бюджет на Столична община за 2013 г. не е предвидена промяна за местните данъци и такси за битови отпадъци, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Бюджетът все още предстои да бъде обсъден, но сигурни приоритети на общината ще бъдат инфраструктурата, образованието, градският транспорт и чистотата, посочи Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Столична община има планове да вземе заем от 50 млн. евро от Европейската банка за възстановяване и развитие, с който да се подобри инфраструктурата на софийските улици и булеварди.

Общината има и три проекта, за които пък вече са внесени документи и предстои да бъдат одобрени по Оперативна програма „Околна среда“, които не са включени в капиталовите разходи, но с тях се очаква да се купят 158 нови автобуса, 20 трамвая и 10 метровлакчета за около 140 млн. евро.

За градския транспорт са предвидени за 95 млн. лева, т.е. с пет повече от 2012 г.

Средствата, предвидени за образование, са 33.6 млн. лева.

Фандъкова обясни, че продължават работата по ремонтите на детски градини и училища, тъй като състоянието на някои от тях продължава да е тревожно.

„Само за 2013 г. имаме конструктивно укрепване на три училища и две детски градини“, обясни тя.

Фирмите за почистване пък ще получат 88.5 млн. лева срещу 87 млн., които са били получени за 2012 г.

Бюджетът за 2013 г. на Столична община е 1.214 млрд. лева, 526 млн. лева са собствените приходи, от тях данъчните възлизат на 229.6 млн. лева, съобщи още кметът Йорданка Фандъкова.

#Столична община #кмет на София #кмет #Йорданка Фандъкова #местни данъци #такси #боклук #чистота #образование #инфраструктура #тролейбуси #автобуси #метро #детски градини #училища #бюджет #разходи #приходи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"