Нинова: От Бузлуджа ще стартираме предизборната кампания на БСП

Нинова: От Бузлуджа ще стартираме предизборната кампания на БСП
A A+ A++ A

На Бузлуджа БСП ще даде начало на предизборната си кампания, обяви пред журналисти в Стара Загора вицепремиерът в оставка и лидер на БСП Корнелия Нинова. С конференция на тема „Политика на кръстопът: България, Европа и светът“ започват честванията на 131-годишнина от началото на организираното социалистическо движение в България.

Кулминацията на тържествата ще е в събота на връх Бузлуджа.

Корнелия Нинова коментира, че през последните седмици работата в това Народно събрание е била невъзможна. "Сложен парламент, труден, в последните седмици невъзможен за работа. Освен междупартийните особици, свършиха се и добри неща. Радвам се най-вече на актуализацията на бюджета, която се прие, защото тя гарантира, че каквото и да стане оттук нататък, има средства за компенсации на бизнеса, за преизчисления на пенсиите от 1 октомври, за безплатни лекарства и за безплатни учебници за деца. Това беше добро решение на Народното събрание и на правителството", коментира лидерът на БСП.

Нинова поздрави депутатите за приемането на промените в Закона за здравето, с които се забранява продажбата на диазотен оксид (райски газ) на непълнолетни и употребата му в закрити обществени места. Измененията в закона, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, бяха приети единодушно на първо и второ четене в едно пленарно заседание в последните часове от живота на 47-ото НС.

#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »