Новият кабинет на Радев: Натиреният от Булгаргаз Николай Павлов, Лечева и Пеканов - министри

Новият кабинет на Радев: Натиреният от Булгаргаз Николай Павлов, Лечева и Пеканов - министри
A A+ A++ A

В началото на следващата седмица се очаква президентът да обяви разпускане на Народното събрание, да насрочи нови избори и да назначи служебно правителство. Това ще бъде четвъртият служебен кабинет, назначаван от Румен Радев.
Засега няма яснота кой ще оглави новото правителство, но се спряга името на бившия социален министър в предишния служебен кабинет – Гълъб Донев. Той не потвърждава засега.

Явор Гечев е почти сигурен за аграрното министерство. В момента той е сред натирените от кръга на Корнелия Нинова и не иска и да чуе за паркетните драми в БСП, защото работата в аграрния сектор му е по-важна. Другият е адв. Иван Демерджиев, който ще поеме МВР от Бойко Рашков. Друго име за вътрешното ведомство е Венцислав Катинов.

Очаква се във външното министерство да отиде или посланик Марин Райков, или другият дипломат от кариерата и също бивш министър Светлан Стоев.

Според Нова тв, в кабинета ще се завърне с ресор еврофондове и бившият вицепремиер Атанас Пеканов (на снимката). Икономиката може да поеме София Касидова, а енергетиката – отстраненият шеф на „Булгаргаз” – Николай Павлов.

По непотвърдена информация министър на правосъдието може да стане Крум Зарков, а здравеопазването да поеме бившият министър Таня Андреева. Весела Лечева пък се спряга за министър на спорта.

#Румен Радев #служебен кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »