Марешки излиза в пенсия, продава бензиностанциите си на Георги Самуилов

Марешки излиза в пенсия, продава бензиностанциите си на Георги Самуилов
A A+ A++ A

Варненският бизнесмен и бивш депутат Веселин Марешки, който дори имаше собствена група в 44-ото НС, е обявил за продажба своята верига от бензиностанции VM Petrolеum.

Започнало е дори изкупуването на част от тях, за което е потвърдил собственика на Инса ойл - петролният бос от Раковски и бивш собственик на Ботев Пд - Георги Самуилов. Той вече е договорил цената на покупката за две от тях. Двамата не потвърждават дали предстои прехвърлянето към Инса ойл и на други обекти на веригата, съобщава "Капитал".

Официално Марешки заявява, че смята да се пенсионира и затова напуска пазара. Всъщност той бил разочарован от икономическата обстановка в държавата, вследствие на некадърното, според него, управление през последните 2 години.

Не на последно място обаче, вносът на горива у нас стана доста труден и почти безсмислен, тъй като цените на които продава „Лукойл Нефтохим“ родните бензини, напълно подбиват вноса отвън. Бургаската рафинерия работи на 100 % от капацитета си. Вижда се и двойно нарасналия брой на танкерите със суров петрол, който се разтоварват на пристанище „Росенец“.

Ако се съди от картината, която се наблюдава в Бургас от известно време, голяма част от произведения бензин заминава с цистерни към воюващата с Русия Украйна. 50 % от производството на горива в Нефтохим е напълно достатъчно, за да задоволи нуждите на целия пазар у нас.

Няколко независими източника твърдят, че другата половина се изнася.

#Веселин Марешки #Георги Самуилов #Инса ойл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"