Германия въвежда такса върху сметките за газ

Германия въвежда такса върху сметките за газ
A A+ A++ A

Германия е готова да въведе планирана такса върху всички потребители на газ от 1 октомври, тъй като се стреми да помогне на доставчиците, които се борят с растящите цени на вноса. Това съобщи Ройтерс, цитирайки изявление на Хабек. Този ход ще облекчи вносителите на суровината.

Законът за таксите, представен по-рано този месец, има за цел да сподели допълнителните разходи за диверсификация на руските газови доставки между всички потребители и да предотврати изпадането в несъстоятелност сред търговците.

Така нареченият "нетен механизъм за корекция на цените" ще засегне както домакинствата, така и индустриалните потребители, използващи дългосрочни договори, и ще бъде валиден до края на септември 2024 г., според източници от икономическото министерство, пожелали анонимност.

Новата такса върху потреблението на газ за всички клиенти в Германия ще струва на домакинствата няколкостотин евро, коментира въпроса Хабек, като посочи, че очаква размера й да бъде между 1,5 и 5 цента за киловатчас. Парите, събрани чрез таксата, ще бъдат на разположение на всички газови компании, които трябва да заменят руския газ, а мярката има за цел да стабилизира пазара на синьо гориво.

#Германия #газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"