Петков: Сключваме договор за 7 кораба с втечнен газ

Петков: Сключваме договор за 7 кораба с втечнен газ
A A+ A++ A

Министерството на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор за 7 карго кораба с втечнен газ доставка на LMG. Това съобщи премиерът в оставка Кирил Петков на последното заседание на правителството „Петков“, което премиерът започна с благодарности към министрите за съвместната работа.

Петков посочи, че в последните дни на правителството ще бъдат свършени 7 важни неща, като договорите за втечнен газ са едно от тях.

„Условието е следващия месец служебното правителство и служебното Министерство на енергетиката да осигурят инфраструктура с Гърция и Турция. Този договор, който днес ще се предложи, е важна стъпка на екипа, съвместно с ЕК за осигуряване на газ за следващите 6 месеца. Така улесняваме следващото правителство да довърши започнатото“, добави Петков.

„На второ място, правителството ще приеме новата компенсация за цената на тока за бизнеса от 1 юли до 30 септември. Ще се запази таванът от 250 лв., така че бизнесът да има предвидимост в следващите месеци. Реално ще помогнем на над 600  хил. фирми", каза Петков.

150 млн. лв. ще бъдат дадени за мярката от 25 ст. отстъпка за литър гориво.

Работна група между Агенция „Митници“ и НАП ще подготви мерки за ограничаване на износа на нефтени продукти с руски произход, считано от 5 декември, обяви още премиерът в оставка, предаде bTV.

#Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"