БСП върна мандата, Нинова обвини Радев, че е част от групичката, свалила кабинета

БСП върна мандата, Нинова обвини Радев, че е част от групичката, свалила кабинета
A A+ A++ A

През последните 10 дни направихме всичко възможно да съставим кабинет. На основание на указ на чл. 99 от Конституцията на България, Ви информирам, че БСП взе решение да не посочи премиер. Това заяви председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски, връчвайки неизпълнен мандат на държавния глава. 

Искам да поздравя за положените усилия. Днес вашата партия връща този мандат, но заедно с неизпълнения мандат управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и кризата в енергетиката. Обръщам се към народните представители да бъде излъчен председател на КЕВР още днес, каза Румен Радев от своя страна. 

По повод призива на президента искам да кажа, че ние положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР, коментира Корнелия Нинова, като призова президента да удължи работата на Народното събрание. 

Президентът Румен Радев отказа да продължи работата на Народното събрание. При връщането на мандата лидерът на БСП Корнелия Нинова попита държавния глава дали ще удължи "живота" на парламента, но Румен Радев заяви, че ще изчака до края на тази седмица.

Той призова народните представители да решат казуса с председателя на КЕВР до края на тази седмица, което по презумпция е абсурд, защото иде реч за броени часове.

Като мандатоносител направихме всичко от това, което президентът каза. Разбрахме, че вероятно няма да удължи работата на Народното събрание. Президентът не е спрял да критикува това правителство от първия ден, въпреки че той създаде основната партия "Продължаваме промяната". Смятаме, че той е в основната група, която свали това правителство. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова, след като партия върна третия мандат на президентът неизпълнен.

"Президентът да не се оправдава с наследство, а да назначи министри, които да се справят с кризата, оттук-нататък - обръщайте се към президенството. Радев занапред да поема отговорност", изстреля Нинова, чиято остра атака към държавния глава определено е изненадваща в контекста на задаващите се избори.

#Корнелия Нинова #БСП #Румен Радев #мандат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"