Христо Иванов: Предлагам широка предизборна коалиция, не само с ПП

Христо Иванов: Предлагам широка предизборна коалиция, не само с ПП
A A+ A++ A

Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов се обяви за предизборна коалиция. В студиото на „Здравей, България” той посочи, че трябва да бъде показано голямо обединение, не само между ДБ и „Продължаваме Промяната” на фона на четвъртите избори, които предстоят в рамките на месеци.

„Трябва да привлечем всички останали фигури, които запазиха духа на протеста. Трябва да се отнесем сериозно към това предложение. Има граждански организации като БОЕЦ и „Правосъдие за всеки”. Трябва да потърсим всички онези наистина знакови лица и граждански брандове”, е неговото мнение.

Обединението, по думите му, изначално трябвало да покаже амбиция за голямо мнозинство на базата на диалог. „Голямо мнозинство се прави от хора, политици, които могат да покажат отговорност, да оставят партийния егоизъм пред вратата и да могат да си говорят. Нещо, което досега не можахме да направим”, подчерта Иванов.

Съпредседателят на ДБ посочи, че е готов да седне на масата за разговори веднага. Не искал обаче да пришпорва, за да даде време на всички да помислят върху това. „Ще подходим малко по-бавно. Ще настояваме за няколко кръга разговори, за да може да се чуе и общественото мнение”, категоричен е той.

Иванов посочи, че „Демократична България” е била готова да не излъчи собствени министри в нов кабинет в името на това страната на има правителство, а формулата да бъде сменена.

„Бяхме готови да направим този жест. Беше въпрос на добра воля, на отрезвяване, на уплах, ако искате. Аз не виждам достатъчно уплашени хора в парламента. А трябва да виждаме хора, които имат здравословен страх от това, което идва за страната”, добави той и уточни, че не става въпрос за страх от избори.

По думите на Иванов предстоят тежки кризи, внесени отвън. „Това, което се задава, е най-тежката комбинация от кризи, която нашата генерация е виждала. Нека не подценяваме това нещо. Според мен трябваше да ни е обхванало едно здравословно ниво на страх. Ако това беше се случило, можеше да намерим работещи формули. Изискваше се отговорност малко да надскочиш себе си”, добави той.

#Христо Иванов #ДБ #ПП #боец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"