Олена Зеленска изгря на корицата на новия Vogue СНИМКИ

Олена Зеленска изгря на корицата на новия Vogue СНИМКИ
A A+ A++ A

Олена Зеленска, съпругата на украинския президент Володимир Зеленски, се появи на корицата на Vogue. Снимките към обширния материал на модното списание са дело на легендата във фотографията Ани Лейбовиц.

В статията за мода почти не се споменава, освен в контекста на облеклото на Зеленска, която е с дрехи на украински дизайнери.

Олена разказва за живота си по време на война, как вижда в днешно време ролята си. Зеленска казва, че не е искала да става първа дама. "Харесва ми да съм отзад, зад сцената - това ми стига", споделя тя в обширното си интервю пред Vogue, което се случва лице в лице в Киев.

"Да вляза под светлините на прожекторите ми беше много трудно", твърди съпругата на Зеленски, която преди това работи заедно в него като автор в компанията му, която се свързва с комедийни продукции. Олена и Володимир се познават от училище, започват да излизат в университета, после работят заедно в шоу бизнеса. Зеленска не иска мъжа ѝ да се кандидатира за президент. Адаптира се към позицията на първа дама, а сега трябва да влезе в нова роля - първа дама по време на война.

Тя наскоро пътува до Вашингтон, където се срещна с американския президент Джо Байдън и съпругата му Джил, както и с държавния секретар Антъни Блинкън, припомня списанието. Произнесе реч и пред Конгреса.

"Моля ви за нещо, за което никога не бих искала да ми се налага да ви моля - за оръжия. Те ще бъдат използвани не за война в чужда държава, а за защитата на нашите домове и за правото да се събуждаме в тези домове", каза тя тогава.

"Олена е най-добрият ми приятел", отчита Зеленски пред изданието.

Войната в Украйна навлиза в решителната си фаза, а първата дама Олена Зеленска е ключов играч - дипломат на първа линия и лицето на емоционалната цена, която плаща нейната нация.

"Това са най-ужасните месеци от живота ми, както и от живота на всеки украинец. Вярваме в победата и това ни държи да продължим", казва Зеленска пред Vogue.

#Олена Зеленска #Володимир Зеленски #ВОГ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »