Херо Мустафа: Политици в България се възползват от руската пропаганда

Херо Мустафа: Политици в България се възползват от руската пропаганда
A A+ A++ A

Политици в България се възползват от руската пропаганда и манипулация, за да трупат краткосрочни ползи. Това каза посланикът на САЩ Херо Мустафа на форум в София, посветен на войната в дигиталната ера.

„Онова което виждам тук, говорейки като партньор и съюзник на България, са политици, които се възползват от манипулацията, за да постигнат полза в краткосрочен план. Но ефектът е с дългосрочни последици. И има опустошителен ефект върху обществото – подрива доверието, увеличава страха. В тази дигитална информационна война бойното поле се простира до там, докъдето се простира технологичната вселена“, заяви тя, цитирана от БНР.Посланик Мустафа отбелязва, че много хора в България са осъзнали, че Русия няма какво да им предложи освен „лъжи и войни“.

„И лично съм ставала свидетел  на силата, която българите и хората от региона да се обединят срещу тази безпрецедентна заплаха и да помогнат на украинските хора по време на криза. Да показват изключителната си подкрепа към жертвите на този конфликт, да отворят домовете си за бежанците.“

#Херо Мустафа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай