Борисов: Управляващите счупиха държавата, но хората вече прогледнаха ВИДЕО

Борисов: Управляващите счупиха държавата, но хората вече прогледнаха ВИДЕО
A A+ A++ A

Жалко е, че за шест месеца счупиха държавата и сринаха всичко. И сега желаещи да управляват няма. Всичко е толкова тъжно, че само смехът може да ни спаси. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след решението на БСП да върне неизпълнен мандата за съставяне на правителство.

От думите му стана ясно, че е краен песимист за бъдещето. "Вече решение няма. Дълговете са на тавана, а на служебното правителство поне 5 млрд. ще му трябват до края на годината. Забравихме за еврозона, а хърватите влязоха. Тия провалиха всичко - гориво, ток, крадат най-безскрупулно от газа - по 120-130 млн. на месец крадат", заяви още Борисов.

Бойко Борисов смята, че сегашната конфигурация в парламента няма да се повтори на предсрочните избори. "Хората прогледнаха от този шок и ужас, който изживяват", убеден е лидерът на ГЕРБ. "Трябва да сме първа политическа сила, за да застанем здраво и върнем малко добрината, толерантността и да се опитаме да обединим народа".

Той заяви, че партията ще работи с онези, "които класира народа". "Ние с БСП не можем. С ДПС сме казали, че не можем да управляваме. Аз мога да работя с всеки, който спазва девиза на Народното събрание "Съединението прави силата". Мисля, че шамарите, които народа им удари, кражбите и личното им облагодетелстване от власт", коментира той по адрес на отиващото си правителство.

Той напомни, че Корнелия Нинова два пъти си е подавала оставката като лидер на БСП заради изборни загуби. "Не е нормално при това положение да управляващ цяла държава. За правова държава в България вече не може да се говори след тази година и половина - не се спазват нито Конституцията, нито законите. Вчера правят обществено обсъждане на нещо, което вече са приели в парламента - все едно правиш годеж след сватбата. Кое е чудното, че партията, провалила се на изборите, се оказва, че ще прави правителство", посочи Борисов.

Толкова е тъжно. За година и половина пътищата са в ужасяващо състояние, никакви ремонти, опасни са за хората. Заради пари се скараха и се сринаха. Слави Трифонов по неговия си начин така ги иронизира, че предложи да отидат да го арестуват, че е виновен за всичко. И те не отиват. ГЕРБ ни няма от повече от година, а кое чухте за справяне с корупцията? Точно обратното - оръжие, жито, контрабанда, разликата в тока - от 80 лв. при Борисов, днес е 1400 лв. Гориво 1,50, днес 3,70. Днес парламента отново посрами всички - те не допуснаха да влезе тавана на горивата, който е за всички хора, коментира още лидерът на ГЕРБ.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"