Денонощни проверки и глоби за продажба на райски газ, глобите са до 25 хил. лв.

Денонощни проверки и глоби за продажба на райски газ, глобите са до 25 хил. лв.
A A+ A++ A

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва масирани и денонощни проверки по заведения дискотеки, барове за продажбата на райски газ. Това обяви вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова.

Мярката идва, след като омбудсманът Диана Ковачева сезира министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова за множество жалби от родители и граждански организации заради масовото разпространение и употреба от непълнолетни лица на диазотен оксид. Ковачева призова за спешни мерки.

„Разпространението и използването на райски газ взема застрашителни размери. Трябва да се вземат решителни и бързи мерки. Ето защо КЗП започва масирани и денонощни проверки по заведения, дискотеки, барове и в социалните мрежи за продажба на това вещество. Ще се издават актове и ще се съставят глоби до 25 хил. лв.“, заяви Нинова.

По думите ѝ в България има добри закони, но лошо приложение. Нинова уточни, че БСП ще внесе законови промени, с които да се наложи забрана върху свободната продажба на райски газ на малолетни и непълнолетни, предаде bTV.

#райски газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »