Витамин C и масажите на лицето са топ факторите за стегнатата кожа

Витамин C и масажите на лицето са топ факторите за стегнатата кожа
A A+ A++ A

Здравословната диета, лицевите масажи и процедурите с микроток са топ 3 съвременни методи за по-стегната кожа и младо лице. Те са доказано ефективни при стимулиране на производството на колаген и еластин, според наблюденията на водещи дерматолози и beauty-tech бранда FOREO. Присъствието на витамин Cв ежедневното меню е особено важно, съветват още експерти, тъй като освен с многото си имуностимулиращи свойства, този витамин е известен и с това, че помага за предпазване на колагеновите влакна.

А колагенът е протеинът, който поддържа кожата еластична, гладка и здрава. Той изгражда 80% от кожата, както и други съединителни тъкани в тялото, и отговаря за структурата и стегнатия вид на кожата. Колагенът се грижи за еластичността и устойчивостта на кожата, но в същото време осигурява и регенерацията на тъканите. Фибробластите контролират производството на колаген, като с времето процесът на производство губи своята ефективност и се забавя, водейки до увисване на кожата, бръчки, фини линии, както и по-бавно заздравяване на кожата. Основни фактори за това са прекомерното излагане на слънце и косумация на захар, цигарите и дехидратацията.

Как да увеличим производството на колаген и еластин?

Здравословна диета: за да увеличите производството на колаген, е важно да поддържате здравословна диета, която включва храни, богати на витамини и минерали. Продукти с високо съдържание на витамин С, като портокали и ягоди, са особено полезни за кожата. Витамин С е от съществено значение за производството на колаген и помага за предпазване на колагеновите влакна от увреждане.

Масаж на лицето: масажирането на лицето стимулира дейността на фибробластите. Рутинна грижа за кожата може да се превърне в успокояващ, стимулиращ колагена масаж. Иновативни продукти катоT-звуковата почистваща четка за лице FOREO LUNA 3 може да е неотменим помощник тук, тъй като тя освен, че почиства и масажира лицето и така стимулира фибробластите и незабавно подобрява вида на кожата. След като почистите лицето си, продължете с масаж на околоочния контур със специалния пулсиращ режим на четката.

Микроток: микротокът е един от най-съвременните методи, като употребата му започва от болниците с цел лечение на рани и подпомагане на заздравяването им. Впоследствие използването му бързо придоби популярност в света на красотата. Чрез дифузия на ток с много нисък интензитет в кожата се стимулира производството на аденозин трифосфат, което само по себе си води до производството на колаген и еластин.

С BEAR – микротоковото устройство на FOREO, можете да се насладите на анти-ейджтерапия в уюта на дома си. FOREO BEAR е уред, директно вдъхновен от процедурите, използвани в салоните за красота. След включването на устройството в ежедневната рутина за грижа за лице, резултатите са бързи и зашеметяващи.

А кои са големите врагове на колагена?

Излагането на слънце, замърсяването на кожата, нездравословният режим (вкл. вредни храни и дехидратация) и цигареният дим са основните врагове на колагена.

Слънце: UV лъчите от слънцето увреждат или разрушават колагеновите влакна в кожата. Замърсяването също нанася щети и ускорява процеса на стареене на кожата. Редовното нанасяне на слънцезащитен крем е ключово за предотвратяването на преждевременното стареене, причинено от слънцето.

Цигари: цигареният дим съдържа вредни токсини, които увреждат кожата и пречат на правилното производство на колаген.

Захар: захарта или по-скоро гликацията, е една от основните причини за стареенето на кожата. Гликацията е процес, който възниква, когато захарните молекули се свързват с протеини, включително и с колагена. Този процес уврежда колагеновите влакна и ги прави по-малко еластични. В резултат кожата става отпусната и набръчкана. Захарта също засилва процеса на възпаление, което от своя страна отново влияе върху структурата на колагеновите влакна.

Дехидратация: дехидратацията също може да доведе до разпадане на колагеновите влакна. Когато кожата е дехидратирана, тя не е в състояние да произвежда правилно колаген. В резултат тя става суха, безжизнена и по-податлива на бръчки. Липсата на вода в кожата води до забавяне на обмена на вещества между слоевете на дермата и втвърдяване на колагеновите влакна. Ето защо са важни както редовният прием на вода, така и хидратирането на кожата ежедневно с кремове или маски за лице.

За да научите повече за FOREO – най-бързо развиващата се марка в областта на технологиите за красота в света, и да сте в крак с иновациите ѝ, посетете сайта foreo.comили последвайте @foreo_official в Instagram.Продуктите на бранда могат да бъдат закупени също от notino.bg.

#FOREO

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"