Добрите новини: Доброволци реновираха център за настаняване на бежанци от Украйна

Добрите новини: Доброволци реновираха център за настаняване на бежанци от Украйна
A A+ A++ A

Доброволци от L'Oréal България посветиха своя ежегоден ден за добротворчество –Citizen Day, на помагане на над 70 майки и деца от Украйна

Центърът за настаняване на бежанци от Украйна „Прегръдки от България“ в град Перник бе обновен и освежен от доброволци от L'Oréal България. В рамките на един работен ден – 14 юли, служителите от козметичната компания успяха да облагородят двора и външното пространство около центъра, създавайки по-добри условия за временно настаняване. Чрез активно ангажиране с дейности като основно пребоядисване на оградата на центъра, озеленяване на двора и освежаване на външни части от центъра, доброволците изразиха подкрепата си за благородната кауза за предоставянето на временно убежище за нуждаещите се.

Обновяването на центъра за настаняване е част от ежегодната доброволческа инициатива на L’Oréal, наречена Citizen Day (Денят на гражданите). Citizen Day е специален ден от годината, през който служителите на L’Oréal се отдават на доброволческа дейност с цел подпомагане на социално значима кауза. В тазгодишното издание на „Денят на гражданите“ екипът на L’Oréal имаше шанса да се запознае с истории от първо лице на жители на Украйна и да им помогне да се почувстват „добре дошли“. Децата от центъра „Прегръдки от България“, от своя страна имаха възможността активно да участват в украсяването на техния дом, като обрисуваха вътрешната част на оградата на центъра.

„Прегръдки от България“ е център за настаняване на бежанци от Украйна, разположен в град Перник, който по настоящем е дом на повече от 70 майки и деца, потърсили нов дом в България. Центърът е създаден със съдействието на Гората.бг – НПО, което се бори срещу обезлесяването на българските гори.

Изключително съм щастлива, че се запознах с толкова много енергични, позитивни и отдадени на правеното на добро хора, тези от екипа на L’Oréal. За нас инициативата Citizen Day на L’Oréal се превърна в празник и сме дълбоко благодарни за цялата оказана помощ и най-вече за прекрасните спомени, които създадохме заедно в този ден. Сега центърът „Прегръдки от България“ изглежда по-гостоприемен и се усеща повече като дом за мен и всички десетки украински майки и деца, намерили подслон и подкрепа тук в сегашните трудни времена“, - сподели Елена Димитрова, управител на център за настаняване „Прегръдки от България“.

L'Oréal празнува за 13-и път Citizen Day

Въведен през 2010 г., този ежегоден ден, посветен на доброволчество, е дал възможност на служители от близо 65 държави да посветят над един милион работни часове на доброволчество в партньорство със стотици неправителствени организации и техните бенефициенти. Всяка година близо 30 000 служители участват в различни инициативи на солидарност, подкрепени в рамките на Citizen Day.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"