Стачка на Луфтханза в сряда ще превърне летищата на Германия в ад

Стачка на Луфтханза в сряда ще превърне летищата на Германия в ад
A A+ A++ A

Наземният персонал на германската авикомпания „Луфтханза“ обяви предупредителна стачка в сряда. Пътниците на авикомпанията трябва да се подготвят за отменени и закъсняващи полети, предупредиха германските власти.

20 000 души от наземния персонал на „Луфтханза“ ще стачкуват тази сряда. Стачните действия първончално ще са ограничени само в един ден. Те започват в 3,45 часа сутринта и ще приключат в 6 часа сутринта в четвъртък. Засегнати са летищата в Берлин, Франкфурт, Кьолн, Дюселдорф, Мюнхен, Хамбург. Очакват се отменени и закъснели полети.

Профсъюзът на служителите Вер.ди настоява за увеличение на заплатите с 9,5%. Причина за стачните действия освен това е и липсата на напредък в преговорите за въвеждане на тарифен договор.

„Луфтханза“ окачестви планирания протест като неприемлив за клиентите на компанията и за останалите й служители. Планът за стачка в сряда не може да се окачестви като предупредителен – действията ще доведат до ефективна отмяна на полети и закъснения, заявиха още от компанията.

Профсъюзите обаче обвиниха „Луфтханза“, че спирането на увеличения на заплатите през последните три години и намаляването на персонала е довело до неприемливи условия на труд за  служителите. Преговорите между профсъюза и „Луфтханза“ продължават на 3 и 4 август.

#Луфтханза #стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »