"Спаси София": Ремонтът на общината разруши автентичния облик на театър София

"Спаси София": Ремонтът на общината разруши автентичния облик на театър София
A A+ A++ A

Гражданската платформа "Спаси София", лидирана от младия общински съветник Борис Бонев, алармира, че ремонтът, предприет от столична община, е разрушил автентичния облик на театър София.

ЕТО КАКВО НАПИСАХА ОТ "СПАСИ СОФИЯ":

🤬 Архитектура за смет! Ремонтът на Столична община разруши автентичния облик на театър София - един от ярките примери за късен архитектурен модернизъм.

❌ Оригиналният интериор на най-големия общински театър в страната също е съсипан! Акустичните гипсови тавани, стенните обшивки и масивните дървени врати са захвърлени около театъра в пространството на строителната площадка

‼️ Въпреки всички наши сигнали, мнения на доказани експерти, и недоволство от граждани повече от година, Столична община отново постави приоритет не на естетиката и автентичния дух на града, а на усвояването на средства.💔 В резултат безвъзвратно беше изгубена безценна архитектура, памет и история и ще получим поредната безлична сграда в София!

❗️ Мнението на най-изявените архитекти в сферата на опазване на архитектурното наследство - Ново архитектурно наследство, явно е без значение, когато трябва да се пълнят чекмеджетата!

#Спаси София #театър софия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници