Попето: Знаехме, че ще бием ПАОК! Който не тренира сериозно при Мъри - сакчето и чао

Попето: Знаехме, че ще бием ПАОК! Който не тренира сериозно при Мъри - сакчето и чао
A A+ A++ A

Звездата на Левски Ивелин Попов коментира актуални теми около тима.

Попето говори на пресконференция за създаден инициативен комитет за играждането на паметник на легендата на Левски Георги Соколов.

Опитният играч анализира и ситуацията в българския футбол като нобяви, че големият проблем са самите играчи.

"Много хора, които сме вътре в клуба, очаквахме тази победа над ПАОК. Много хора знаят какво сме си говорили помежду ни. Атмосферата е добра. Знаете кой е треньор, кой е ръководител. Те много добре знаят рецептата как се побеждава в Европа".

"На финалната права във възстановяването съм. Контузията не беше лека, имаше разкъсани влакна на сухожилието. Благодарности към целия медицински екип на "Герена". Надявам се скоро да започна да тренирам и с момчетата. Под ръководството на Станимир Стоилов няма как да не тренираш сериозно. Ако някой си позволи своеволия - един път, втори път и третият път си заминаваш със сакчето. Не се вижда голямата амбиция в младите. Глобално го има този проблем. Самият проблем не е в базите, а в самите деца. Те нямат тази амбиция, не искат да се развиват и гледат лъскавата част на страната. Със седене във фейсбук и инстаграм футболист не се става. Има и други отбори със страхотна база, които не са произвели футболисти. Всички родители във всяко дете виждат Меси. Когато футболът ти е на първо място, нещата ще се получат. Като си малък имаш три задължения - да учиш, да слушаш родителите си и да тренираш".

"През последните 5 години не се правят сериозни трансфери. Говоря от порядъка над 500 хил. евро. Отстъпваме в мисленето. Не са по-технични, по-бързи. Самото мислене ни е по-объркано. Двама футболисти от чужбина ми се оплакаха, че било трудно и скучно. Кое е трудното, кое е тежкото? Когато излезеш в чужбина, забравяш за приятели, събирания по дискотеки и ресторанти. Имаш 10 години в чужбина, за да си уредиш живота. Когато се прибереш да покажеш с опит и желание на младите да следват този път".

"Много се надявам нашият клуб да преодолее ПАОК. Като българин пожелавам успех на всички български отбори. Искам всички да отидат колкото се може по-напред. Искам левскарите и феновете на другите отбори да ходят на европейски мачове. Искам държавата, ако може, да започне да помага да се строят нови стадиони".

"Обръщам повече внимание на нашия отбор, когато играе. Впечатленията ми са, че има много хора, които демонстрират високо самочувствие без покритие. Не мога да си обясня на какво се дължи това. Има 4-5 отбора, които играят хубав футбол и се получават хубави мачове", завърши Попов.

#Станимир Стоилов - Мъри #Левски #Ивелин Попов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »