Определиха Слънчака за най-евтиния курорт в България

Определиха Слънчака за най-евтиния курорт в България
A A+ A++ A

Британските семейства трябва да се отправят на изток, ако искат да платят по-малко за лятната си почивка. Добрата цена изстрелва България и Турция като най-добрите места за търсачите на оферти, които искат да сведат ваканционните си разходи до минимум, но срещат затруднения да си намерят място в Европа заради падащия курс на паунда.

Изследователите в годишния доклад за семейна почивка на Post Office Travel Money са установили, че Алгарве е най-честият избор за пътешественици с ограничен бюджет в рамките на еврозоната. "Плажният барометър“ на проучването разглежда цената на 12 типични за туристите продукти, сред които хранене, напитки, слънцезащита, репелент срещу насекоми, сладолед и изчислява общата стойност на "кошницата“, съобщава "Дейли Експрес“.

Слънчев бряг в България е най-евтиният курорт с обща стойност на кошницата 85,63 паунда. Мармарис в Турция е на второ място само с 44 пенита повече. Въпреки че и на двете места цените се повишават в сравнение с преди пандемията, те все още са поне 20% по-ниски от Алгарве (108,47 паунда) и наполовината на цените на двете най-скъпи дестинации в проучването – Пулия в Италия със 185,81 паунда и Ибиса – 186,47 паунда.

Въпреки това Майорка, заедно с Ибиса и Пулия са единствените места със спад в цените (-4,9% и -5,2%).

Най-големия скок в цените от преди Covid-19 е в Крит – 161,86 паунда.

Увеличение има и в Алгарве – с 11,9%, Коста дел Сол – с 22,6%, и Пореч, Хърватия, с 10,5%.

Post Office Travel Money съветват почиващите "да си напишат домашното и внимателно да си разпределят разходите за курорта, който ще посетят“.

#Слънчев бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »