Рада Бонева: Българите живеят еко, защото са бедни ВИДЕО

Рада Бонева: Българите живеят еко, защото са бедни ВИДЕО
YouTube Peika&Jenite
A A+ A++ A

Трудно ли е да живеем екосъобразно и какво означава това?

Оказва се, че дори чрез малки, но значими стъпки можем да бъдем в полза на природата без това да изисква от нас неимоверни усилия.

Рада Бонева е създател на съдържание в социалните мрежи, ориентирано към екосъобразния начин на живот. Връзката с природата и темата за нейното опазване са основна част от живота на Рада. Сигурни сме, че разговорът ни с нея ще ви вдъхнови и ще ви убеди, че не е нужно да бъдем zero waste, за да допринесем за едно по-добро бъдеще.

Вижте как в следващите редове:

Здравей, той е точно за тях, защото именно работещите хора са с изградена рутина и много лесно могат а превърнат едно нещо в навик. Ключът е в малките стъпки. Ако изхвърлим всичко наведнъж, от днес за утре, подходът ни няма да бъде устойчив и след месец можем да забравим защо изобщо сме започнали.

Как да започнем да събираме разделно отпадъците си?

Първо трябва да се убеди, че не всичко отива на едно място. Различните компании, които събират боклука са изпълнители, които са отговорни за събирането на отпадъка. След това го препродават на сепариращи станции.

Те са няколко вида и от там идва различният вид и брой на контейнерите на различните места. Отпадъците се събират по различен график, в зависимост от това колко време отнема запълването на контейнера.

Възможна ли е промяната към по-добро?

Макар в България да вървим бавно, определено се забелязва промяната. Важното е хората да бъдат критични и търпеливи. Всичко идва от обществата. Трябва да осъзнаем, че сме част от природата. Може да сме индивиди, но сме част от общност. Затова мога да кажа, че промяна определено има и то в световен мащаб!

Чудили ли сте се как да си направите компостер?

Защо някои хора изпадат в крайности по отношение на екосъобразния живот? Отговорите на тези и още много въпроси можете да видите в нашето ново видео youtube канала на Peika&Jenite:

 

#еко #Био #Peika&Jenite YouTube

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"