Сладолед за 70 евро? Ето къде

Сладолед за 70 евро? Ето къде
A A+ A++ A

Фунийка сладолед за 70 евро! Това предлагат в джелатерията си Винченцо и Джулиана Папарелла - брат и сестра, които държат заведение в италианското градче Руво ди Пуля. В епизод от предаването "Евромакс" на "Дойче веле" двамата разказват как се приготвя сладолед по оригинална рецепта от 1840 г.

Тайната се крие в бъркането на ръка на основните съставки – мляко, захар и жълтъци. След като се смесят  добре, те се оставят да врят на газов котлон. Джулиана казва, че процесът на приготвяне на неустоимото джелато трае 3 – 4 дни.

Съставките, които придават неповторимия вкус на някои от видовете сладолед – ванилия от Таити, лешници, какаови зърна. За джелато Пистачио се използва шамфъстък от град Бронте. Ядките първо се пекат, а след това се смилат. Този процес отнема около четири дни.

Но какво съдържа Кралят на джелатото, който се продава за колосалната цена от 70 евро? "Кралският скиптър", както брат и сестра Папарелла наричат своя шедьовър, е овкусен с ирански шафран. Само 1 грам от него струва 55 евро.  Този сладолед се прави само по поръчка, защото вкусът на шафрана се извлича за три дни.  Затова за невероятното ледено изкушение се чака със седмици.

Вафличката на "Кралският скиптър" се пълни със сметана и мус от пистачио. Отгоре се слага топката шафранов сладолед, покрива се с бита сметана, златно фолио и карамел.

#сладолед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай