Масови проверки за маски в автобусите в София

Масови проверки за маски в автобусите в София
A A+ A++ A

От днес стана задължително носенето на маски в градския транспорт в София заради лятната Ковид вълна. Столицата се намира в "червената зона" по заболеваемост.
Екип на Bulgaria ON AIR провери как протичат проверките за спазване на новото изискване. Те се извършват съвместно от контрольори от ЦГМ и полицаи.

"Полицейските служители взимат отношение спрямо пътниците без маски. Контрольорите могат единствено да помолят съответния пътник, ако има маска, да си я постави. А ако няма такава - да напусне превозното средство и да си закупи такава. Предполагам, че ще има глоби. Който нарушава правилата, си понася последствията", коментира в "България сутрин" Станислав Станков от Центъра за градска мобилност.

Той отбеляза, че в заповедта не е посочен гратисен период за пътниците. Личното му мнение е, че в първите два дни полицейските служители ще бъдат по-снизходителни към нарушителите.

Проверките за спазване на мерките ще продължат до отпадане на необходимостта от тях. Носенето на маски не е задължително за деца под 6-годишна възраст.

#маски #автобус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"