Предлагат ли ни фалшив алкохол в заведенията по морето?

Предлагат ли ни фалшив алкохол в заведенията по морето?
A A+ A++ A

Спирт с есенция вместо оригинален алкохол в заведения по морето. Това откриват първите проверки на контролните органи по летните ни курорти. От началото на сезона митничарите също задържат стотици литри алкохол с неясен произход, който е трябвало да достигне до баровете и дискотеките. Съветите на експертите за това как да разберем кой алкохол е фалшив събра Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна” по NOVA.

Когато градусите навън вървят нагоре, градусите в чашите – също бързо растат, разказва професионалният барман Варужан Бояджиян.

Консумират се главно анасонови напитки, джинове. Съчетават ги в коктейли”, каза той.

Екипът ни тръгна с експерти на проверка в няколко заведения в София и в няколко по морето. Като таен клиент поръчваме водка, уиски, ракия, вино и шотове с ликьори. Алкохолният тур по Черноморието започваме от Лозенец, минаваме през Приморско, Созопол, „Слънчев бряг” и достигаме до Варна и „Златни пясъци”. Според производителите именно по морето е най-голям рискът да попаднем на некачествен алкохол в сезона на почивките.

Най-често алкохол с неясен произход и състав попадал в евтините ол инклузив хотели по морето, разказват търговците на алкохол. По сметки на хора от бранша – всяко лято по Черноморието се изпиват поне 10 тона алкохол менте, създаван специално за нуждите на хотелиери и ресторантьори за сезона. Още по-опасни били запоите в баровете на плажа в големите курорти по морето.

#алкохол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"