Петков: Няма да променяме кандидата си за премиер, вярвам на Асен Василев

Петков: Няма да променяме кандидата си за премиер, вярвам на Асен Василев
A A+ A++ A

„С нашия мандат преди седмици ние обявихме Асен Василев като кандидат за премиер. Не вярваме, че всяка седмица трябва да имаме нов. Ако трябва да предложим някого, аз лично вярвам на Асен Василев". Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков в ексклузивно интервю за предаването "На фокус" с Лора Крумова.

Той коментира и темата с изтеклия запис от закрито заседание на парламентарната група на „Демократична България”. Именно в последствие на него лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че партията му излиза от преговорите за нов кабинет. „Не видях нищо страшно и драматично в този запис. Това беше поредната „Македония”. Едни хора си играят на куклен театър – измислят си някаква теза за оправдание, а реално трябва да си направите извод какво се случва с парите им”, заяви Петков.

Той бе категоричен, че за него „няма опция” ИТН отново да бъде партньор на „Продължаваме Промяната” в управлението. Министър-председателят в оставка подчерта, че още в началото на новите преговори за правителство му се е сторило съмнително, че „от днес за утре пак има диалогичност и пак някой се е събудил след катарзис”.

Петков бил убеден още, че ИТН няма да подкрепят кандидатурата на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. И категорично заяви, че ПП не са се отказали от това свое предложение.

По темата за евентуални предсрочни избори премиерът в оставка изяви убеждение, че партията му ще бъде първа политическа сила.

 

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »