Задържаха над 50 бежанци на АМ "Тракия" (ВИДЕО)

Задържаха над 50 бежанци на АМ "Тракия" (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Над 50 мигранти са хванати на АМ "Тракия". От полицията са установили, че става дума за бежанци от Афганистан. Хората са били превозвани в товарен бус и са спипани на надлеза за гр. Кермен, на 261 км от магистрала "Тракия" в посока София. Няколко дни са били без вода и храна. Шофьорът е избягал. Неговата самоличност не е ясна.

15 човека са получили медицинска помощ и са отведени в болниците в Сливен и Ямбол. Някои са с обезводняване, а други в по-тежко състояние, предава БТВ. Има около 4-5 избягали, които ще бъдат търсени в района на Нова Загора.

Останалите ще бъдат отведени първоначално в районното управление в Сливен. По информация на телевизията тяхната финална точка е била Франция. На аутобана тече специализирана полицейска операция по линия на нелегалната миграция. В хода на действията са установени няколко групи бежанци.

В района на първи километър на АМ "Тракия" лек автомобил "Сеат", управляван от софиянец, с четирима незаконни мигранти. Водачът направил опит да избяга, но двигателя на превозното средство е прегрял. Нелегалните мигранти са без документи за самоличност. Заявили, че са от Афганистан.

 Източник: Флагман

Снимка: тв BgOnAir - архив

#АМ Тракия #нелегални мигранти #задържани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"