Германско летище зове: Ползвайте куфари в ярки цветове!

Германско летище зове: Ползвайте куфари в ярки цветове!
A A+ A++ A

Германците да сменят черните куфари с нещо в по-ярки цветове, за да могат да ги открият по-лесно в багажния хаос, обзел европейските летища. Тази препоръка направи тези дни шефът на летището във Франкфурт Стефан Шулте, според когото преобладаващо черните куфари допринасят за проблемите пред авиокомпаниите и наземния персонал в последните седмици. "Много хора пътуват с черни куфари с колелца. Трудно е да ги различим един от друг", изтъкна Шулте, цитиран от "Гардиън".

Съветът предизвика критики и подигравки у германските медии, които осъдиха и другата препоръка на Шулте - хората да надпишат куфарите си с име и адрес, което отдавна е отречено от полицията поради съображения за сигурност. Според оценки от последните дни, на летище Франкфурт в момента има около 2000 багажа, разделени от собствениците им.

И още един, вече съвсем резонен съвет от летищните власти във Франкфурт - доколкото е възможно, пътувайте с ръчен багаж.

Както "Сега" писа, проблемите с полетите в Европа това лято са няколко и заформиха перфектна буря. От една страна, летища и авиокомпании бяха съкратили персонала до минимум заради пандемията и сега не успяват да посрещнат засиления летен трафик. От друга, натоварването и ниското заплащане предизвикаха протести на целия континент, като в началото на месеца стачкуваха и наземни служители, и полетен персонал. Много авиокомпании бяха принудени да отменят полети заради невъзможността те да бъдат обработени.

По време на пандемията летището във Франкфурт е намалило служителите си с около 4000 души. Затова и сега едва смогва на летния поток, който се върна на нивата отпреди ковид ограниченията.

Германия се надява да облекчи проблемите с работната сила по летищата по познатия начин - с турски гастарбайтери. За целта по-рано този месец бе подписано двустранно споразумение между Берлин и Анкара. Първите работници на краткосрочни договори от Турция ще бъдат наети именно за обработка на багажите. Пристигането им обаче се бави заради стриктните проверки за сигурност на тези служители, които отнемат около седем седмици.

Снимка: Pixabay

Източник: "Сега"

#багаж #куфари #летища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"