Червен код за опасно горещо време в неделя

Червен код за опасно горещо време в неделя
A A+ A++ A

Неделният ден ще е слънчев и горещ, като на много места в Дунавската равнина температурите ще надминат 40 градуса. 

Следобед на отделни места около планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места над тези райони ще паднат проливни валежи. Възможни са и градушки!

Ще духа слаб, а в Източна България – до умерен вятър от североизток. Късно следобед над Северозападните райони вятърът ще се обърне от северозапад и ще прониква по-хладен въздух. 

Максималните температури ще се повишат и ще са между 36-39, по-високи в Горнотракийската низина, Южна България и в Дунавската равнина – до 38-42°С.

Предупреждение за опасно горещо време. Картата е базирана на регионалния числен модел SPM и показва районите, където температурите ще са най-високи.

Жълт код – Издаваме за високи температури. Очакваните максимални температури ще са между 30°-35°С.

Оранжев код : Издаваме за горещо време. Очакваните температури ще са над 36 °С, като на отделни места ще достигнат до 39 °С.

Червен код : За много  горещо време. Очакваните температури ще са над 39 °С, като на отделни места ще надминат  41 °С.

Времето по Черноморието

През нощта срещи неделя над крайните североизточни райони са възможни валежи и гръмотевици.

През деня  по Черноморието ще е слънчево и по-прохладно спрямо останалата част от страната. Максимални температури на въздуха - 29°-31°, на морската вода - 25°-26°.

Времето в София

През нощта срещу неделя ще е ясно и тихо. През деня ще е предимно слънчево и топло, а следобед, с развитие на купесто-дъждовна облачност, на места не е изключено и да превали. Очакваните минимални температури ще са около 17°С, а максималните - до 35°С.

Времето в планините

Отново през деня ни очаква чудесно време за разходки и туризъм. Следобед обаче на места в Рило-Родопският масиви и Стара планина ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще паднат и проливни валежи, възможни са и градушки. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 28°, на 2000 метра - около 22°.

Времето на Балканите

Ще е предимно слънчево и топло. Временни увеличения на облачността очакваме около планинските райони.

Внимание!

Топлинните вълни са опасни метеорологични явления, които могат да доведат до проблеми със здравето и водоснабдяването в много райони. Остава много висок и рискът от пожари!

Източник: MeteoBalkans.com

 

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"