Изтекъл ЗАПИС показа накъде вървят преговорите за кабинет

Изтекъл ЗАПИС показа накъде вървят преговорите за кабинет
A A+ A++ A

Таен запис от заседание на парламентарната група на "Демократична България", проведено в сградата на НС, показва как се развиват преговорите за съставяне на правителството. Депутатите от ДБ се събрали в зала "Запад" след заседание на парламентарна комисия за Gemcorp. Комисията се провали, а след нея микрофоните и камерите не били изключени. Записът продължил и на партийната сбирка. За излъчването на заседанието се разбра от фейсбук статуси на депутати от ГЕРБ. ДБ потвърдиха, че този запис е автентичен.

На сбирката Христо Иванов изразява недоволството си от факта, че лидерът на БСП Корнелия Нинова не желае да предложи нова управленска формула, защото била доволна от досегашните си позиции. Тя можела, но не пожелала да поиска други преговарящи от ИТН, ясна декларация, че досегашните министри на ИТН няма да бъдат предложени и дори можела да настоява ИТН да не участва с министри в новия кабинет. 

Според Христо Иванов, другата седмица преговорите може да стигнат до "късо съединение" и вероятно се отива към избори на 16 октомври. ДБ ще продължават да говорят публично опорните си точки - че това е технически мандат, че те само слушат и ще имат позиция, когато стане ясно кой ще е предложен за премиер. ДБ настоявали бъдещият министър-председател да има по-голяма възможност за избор на екип, а не да се трудоустрояват посочени по партийна линия. Нинова обаче не искала.

 

#ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"