Захарова: Поредните санкции на ЕС срещу Русия ще имат пагубни последици за глобалната икономика

Захарова: Поредните санкции на ЕС срещу Русия ще имат пагубни последици за глобалната икономика
A A+ A++ A

С нелегитимните си едностранни санкции Европейският съюз упорито продължава да се забива в задънена улица, а съответните мерки довеждат до пагубни последици за глобалната икономика и сигурност. Това се казва в разпространено вчера изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирано от ТАСС.

"На 21 юли Съветът на ЕС обяви разширяването на нелегитимните едностранни ограничителни мерки по отношение на Русия. С това Евросъюзът упорито продължава да се забива в задънена улица. На фона на очевидната безперспективност и безсмисленост на дългогодишната политика на натиск срещу Русия стават все по-явни пагубните последици на европейските санкционни упражнения за различни елементи на глобалната икономика и сигурност, включително и на държавите членки на Евросъюза", отбеляза говорителката.

"Наред с пандемията от КОВИД-19 основна причина за ръста на цените на селскостопанската продукция и въглеводородите е недалновидната икономическа и енергийна политика на Запада. За изостряне на ситуацията допринасят антируските мерки на ЕС, открито преследващи целта за подкопаване на външноикономическата дейност на нашата страна, включително в селскостопанския сектор", каза Захарова.

#Мария Захарова #санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"