Дмитрий Медведев: Европейците "люто ще мръзнат" в домовете си идната зима

Дмитрий Медведев: Европейците "люто ще мръзнат" в домовете си идната зима
A A+ A++ A

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев изрази мнение, че жителите на Европа тази зима "люто ще мръзнат" в домовете си. Политикът направи съответното изявление в четвъртък, 21 юли 2022 г.

„Обикновените европейци люто ще мръзнат в домовете си тази зима“, написа Медведев в своя канал в Telegram, добавяйки, че Москва не е виновна, а самите европейци са се вкарали в капан.

Според резултатите от последните проучвания, проведени в Германия, почти всички жители на тази страна са почувствали последиците от антируските санкции - повече от 90% от респондентите казаха, че наскоро са били принудени да ограничават разходите си. И всеки втори германец се страхува да не замръзне през зимата, ако не се реши въпросът с доставките на руски газ.

Три четвърти от анкетираните заявяват, че увеличението на цените се е превърнало в тежко бреме за тях, точно половината от всички участници в проучването казват, че икономическото им състояние се е влошило, а 46% от анкетираните казват, че са били принудени да се откажат от планирана голяма покупка поради неблагоприятна финансова ситуация.

#Дмитрий Медведев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"