ВИДЕО Борисов: При мен токът щеше да е 80 лева! ПП не знаят колко е подъл Рашков, накрая ще излови и тях

ВИДЕО Борисов: При мен токът щеше да е 80 лева! ПП не знаят колко е подъл Рашков, накрая ще излови и тях
A A+ A++ A

Бойко Борисов бе на посещение в храм "Свети Пантелеймон", който се намира в град Каспичан. Партия ГЕРБ е дарила 120 000 лева на варненския храм.

Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат от митрополит Йоан. "Да не правим сметка на Господа колко сме дали", каза Бойко Борисов.

"Надявам се, че в края на ноември, ще открием църквата. Но от партиите, само ГЕРБ ни е помогнала", отбеляза митрополит Йоан.

На излизане от храма Борисов заръча да се загасят лампите, защото цената на тока скача. Пред журналисти, събрани пред храма, той коментира последните важни теми в държавата - покачващите се цени и вероятното създаване на ново правителство.

"Катастрофа. Промяната ви доведе катастрофа. Снощи беше 700 - 800 лева токът, днес ще е абсолютен рекорд - 1200 лева за мегават час. При лошия модел Борисов - 80 лева. Честито на промяната, на всички българи. Не че ме радва, страдам. Това е абсолютен колапс за икономиката, за бизнеса и докато далаверата им не свърши, защото на  границата в момента чудовищна контрабанда. От Украйна влиза зърно. В Силистра по 250 тира минават без никакъв контрол. Същото е с бензина, с нафтата, докато вие плащате по 3,20 лв.",  коментира Борисов.

Според него цената е толкова висока, защото властта краде.

Въглищата са български, миньорите са български, АЕЦ "Козлодуй" е български, "Мариците" са български. Нищо не налага да се вдига цената на тока. При мен щеше да е 80 лева", заяви лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали смята, че ще бъде съставено ново правителство, Борисов отговори:  "Те в момента всеки ден са като на електромер и ви крадат от тока, от нафтата, от бензина. Всеки ден трупат в офшорките си огромни печалби, всеки ден им е ценен."

"В други, бели държави, се говори кой ще е премиерът, кой ще е финансовият министър, кой ще е социалният. Тука в програмата на нашите хубавци има само едно име и само едно нещо - Рашков на КПКОНПИ, за да може да им прикрие далаверите. Не си мислете, че ние се притесняваме от Рашков. Той иска да е там, за да може откраднатите пари да им ги пазят", допълни Бойко Борисов и заяви, че те "не знаят колко подъл човек може да бъде Бойко Рашков. "Накрая ще го излови и тях", категоричен бе лидерът на ГЕРБ. "Или ще ги държи в подчинение."

"Цитирам Кирил Петков, че ИТН са мафията. Вчера мафията си прави правителство. Ако има правителство, то ще е на мафията. Или едното не е вярно, или другото. Кое е вярно? ИТН мафия ли са или не са? И ако направят правителство с ИТН, това означава ли, че мафията е направила правителство", запита Борисов.

"Меркел навремето ми казваше: "Странни хора сте вие българите, гледате само кой ще ви е вътрешния министър". И ако се върнете назад във времето - такава беше модата. В Германия се гледа кой ще е финансовият и социалният. В България единственото важно днес е дали ще има КПКОНПИ на Рашков. Нищо друго - ток, газ, вода, инфраструктура, не съществува."

Според социолозите, ако има предсрочни избори, ГЕРБ ще е първа политическа сила. Запитан какъв ще е полезният ход на партията, Борисов заяви: "За съжаление няма оправяне. Много работа ще трябва, за да може да се оправи това, което Промяната нанесе на тези хора. До края на годината поне 5 млрд. дълг им трябват, за да вържат някак си баланса. Газът онзи ден се вдигна с 32% недемократично, нямащо нищо общо с правовата държава, защото няма как на 13 юли да вдигнеш газа от 1 юли. Тези от първи до 13-ти как са си формирали цените?"7

По думите му, цената на газа за август ще стане ясна около 15-ти и ще бъде с 60% по-висока. "Но техният партиен КЕВР ще мълчи", заяви бившият премиер.

"Това, ако бяхме ние, тази корупция в износа на оръжия... Една хилядна от това, което правят те, да бяхме направили от ГЕРБ, щяхте да ни разсипете!", заяви Борисов. "При мен е лоша джипката, при тях е готина джипката."

"Някой от вас може ли да каже със сигурност, че не изнасяме оръжие за Украйна", запита Борисов. "Хлябът си е скъп, олиото си е скъпо, слънчоглед - контрабанда от Украйна. Тази промяна българинът най-добре ще я усети есента", заключи Борисов и заяви, че за ГЕРБ е много добре да има нови избори.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »