Как се разследва наркоман, любимец на прокуратурата? (ВИДЕО)

Как се разследва наркоман, любимец на прокуратурата? (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Бившият футболист Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа на бул. "Черни връх" с две жертви, вероятно има добри връзки в прокуратурата, предположи адвокатът и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов в предаването (О)позиция на вестник "Сега".  Това, което излиза като информация, е, че неговите контакти в МВР са били на ниските нива, но може би има по-добри контакти в прокуратурата, което също е хубаво да бъде изяснено", отбеляза Йорданов.

Той допусна още, че Семерджиев е бил облагодетестван от положението му на свидетел по ключово дело за наркотици. "В практиката не е трудно да се видят случаи, при които лице, което дава удобни за прокуратурата показания, се ползва с едно привилегировано положение. Има хора, които трябва да бъдат привлечени като обвиняеми, но заради хубавите си показания остават свидетели", коментира Йорданов.

Според него не е прецедент, че Семерджиев толкова време се измъква от закона, въпреки множеството му нарушения на пътя. Във връзка с това, че бившият футболист е бил издирван от близо месец преди фаталния инцидент, Йорданов заяви: "Преди 89-та г. имаше виц, че другарят Живков бил полулегален, защото той се криел, но никой не го е търсил".

"Няма нищо изненадващо. Нормално е дела с по-висока правна сложност или тези, които предизвикват по-голям обществен интерес, да се намесят следователите от Националното следствие", каза още Йорданов, но уточни, че появата на ръководителя на Военно-окръжната прокуратура в София на мястото на произшествието е "художествена самодейност". "Няма обяснение, което да е лицеприятно", добави адвокатът.

 

#Георги Семерджиев #Емануил Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"