Разузнаването на САЩ: Русия се готви за анексии в Украйна

Разузнаването на САЩ: Русия се готви за анексии в Украйна
A A+ A++ A

Вашингтон смята, че Русия се подготвя да анексира окупираните украински територии. Там вече се назначават представители на нелегитимни нови "власти", въвежда се рублата като местна валута и населението е принуждавано да приеме руско гражданство. Това заяви Джон Кърби, координатор по стратегическите комуникации в Съвета за национална сигурност на САЩ.

Той подчерта, че Москва използва същата тактика в окупираните по време на войната територии на Украйна, каквато е използвала и в Крим по време на анексирането на полуострова. По-специално става дума за териториите около Херсон, Запорожие и целия Донбас.

Разузнавателните данни потвърждават предположенията

Според разузнавателните данни руските усилия за анексиране стават все "по-съгласувани и стратегически", което потвърждава предположенията за намеренията на Москва, посочва Кърби. На първо време, назначените от Русия местни власти ще проведат нелегитимни референдуми, а след това "Русия ще използва резултатите от тези национални допитвания, за да се опита да анексира суверенна украинска територия".

Джон Кърби заяви още, че САЩ, заедно със съюзниците и партньорите си, са готови да отговорят "бързо и категорично" на всеки опит на Кремъл да анексира нови части от Украйна, като наложат санкции на руските пълномощници. "Никога няма да признаем територии, анексирани от Русия”, заяви той.

Източник: Дойче веле

 

 

#Украйна #Русия #американско разузнаване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"