Бургас и Ямбол въвеждат маски в аптеки и болници

Бургас и Ямбол въвеждат маски в аптеки и болници
A A+ A++ A

Още две области въведоха задължителни маски в болници, аптеки и социални заведения. Това са Бургас и Ямбол. Преди два дни бяха въведени маски и в лечебни и социални заведения в София.

Министерството на здравеопазването продължава да мълчи по общата картина в страната, като от няколко дни съобщава само броя на областите, където са наложителни маски, без да изброи кои са те. В. "Сега" вчера поиска тази информация да бъде обявена ясно и достъпно за гражданите, но не получи отговор от ведомството.

В Бургас мерките са в сила от вчера до 19 август. Маски трябва да се носят задължително в лечебни заведения, оптики, аптеки, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и самата инспекция, която налага мерките - РЗИ. Въпреки че на този етап според новия национален план трябва да има задължителни маски и в обществения транспорт, това удобно е изпуснато от мерките.

В Ямбол мерките са в сила от днес до 20 август. Това засега е единствената област, която спазва изискванията на плана и въвежда маски не само в лечебните заведения, аптеките, оптиките, дрогериите, социалните заведения, но и в градския транспорт. В областта има и по-строго изискване за спазване на физическа дистанция - всички лица, които не са от едно семейство, трябва да спазват физическа дистанция от 1,5 м при струпване на хора на открити обществени места.

В София мерките също важат само за лечебните и социалните заведения, аптеките, дрогериите, пише "Сега".

 

#Бургас #Ямбол #ковид мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"