Петков: Създаваме дружеството за въздушните линейки, даваме 80 млн. лв. на хотелиерите

Петков: Създаваме дружеството за въздушните линейки, даваме 80 млн. лв. на хотелиерите
A A+ A++ A

Държавата създава дружеството, което ще извършва спешна медицинска помощ по въздух, обяви министър-председателят в оставка Кирил Петков преди началото на редовното правителствено заседание. Той коментира и вчерашната проверка в ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово, отчела 15 пъти над нормата серен диоксид и 27 пъти над нормата фини прахови частици.

Премиерът заяви още, че 80 млн. лв. ще бъдат преведени на хотелиерите за настаняването на украинските бежанци. Припомням, вчера представители на бранша излязоха на протест край Равда заради неизплатени суми.

Във връзка със възможността да бъде оказвана спешна медицинска помощ по въздух Кирил Петков припомни, че вече е обявена обществената поръчка за 6 хеликоптера, финансирани по плана за възстановяване и развитие.

Премиерът заяви още, че днес ще бъдат изплатени и средствата на хотелиерите по програмите за настаняване на украински бежанци.

Кирил Петков сподели и впечатленията си от вчерашната проверка в ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово, в която наред с него са взели участие и представители на различни институции.

Премиерът обяви още че работната група, сформирана във връзка с програмата за финансиране на общински обекти, е приключила дейността си.

По думите му по време на днешното заседание ще бъде обсъден този план и след одобрението на регионалното ведомство 426 млн. лв. ще бъдат насочени към 194 общини.

ВИДЕО ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА КОЛЕГИТЕ ОТ ДАРИК

#Кирил Петков #въздушни линейки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници