Наздраве! Нов обрат с шеф Токев - ето какво се случва с популярния готвач-джигит

Наздраве! Нов обрат с шеф Токев - ето какво се случва с популярния готвач-джигит
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд одобри решението на първата инстанция СГС за условно предсрочно освобождаване на Андре Токев.

Известният шеф готвач получи 7 месеца ефективно затвор, след като бе заловен да шофира "по джанти" с унищожени и 4-те му гуми, с алкохол над 1,2 промила.

При това нарушението стана, докато е в изпитателен срок на условна присъда от 3 месеца за същото, дадена му от варненския съд.

Съгласно изменения от времето на първото Народно събрание доминирано от ГЕРБ, затворниците вече могат сами да подават молби до съда за предсрочно освобождаване - стига да е минала половината от присъдата им. В случая с Токев на него му оставаха около месец и половина.

През миналата седмица Токев заяви пред СГС:

"Добре осъзнавам грешката си и съм готов да напусна затвора. Успях с оскъдните продукти в затвора да вдигна нивото на готвене, вече има много желаещи да се хранят там и не се изхвърля храна."

Градски съд прие, че е налице подобрение у затворника, осъзнал е вината си, има добро поведение, нма провинения.

Затворническата администрация обаче обжалва пред Апелативния съд предсрочното му освободаване с мотив, че Токев още не се е поправил

Сега и втората инстанция - САС, приема, че искането на затворническата администрация е вътрешно противоречиво.

„Данните от затворническата администрация са вътрешно противоречиви и без конкретно обосноваване…Представени са изключително добри характеристични данни за осъдения и за ролята му за обществото, които оборват общо заявеното и без конкретно обосноваване становище на затворническата администрация, че осъденият представлява висок риск за обществото…

В заключение въззивният състав намира, че е обоснована с данните по делото преценката на първоинстанционния съд, че към настоящия момент осъденият с поведението си в затвора е дал доказателства за поправянето си, както и че са събрани доказателства за неговата полезност за обществото“, пише в заключението на САС, цитирано от правния сайт "Лекс".

#шеф Андре Токев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"