СНИМКИ Жената на Зеленски посрещнаха като рок звезда в Белия дом, ще говори пред Конгреса

СНИМКИ Жената на Зеленски посрещнаха като рок звезда в Белия дом, ще говори пред Конгреса
A A+ A++ A

Първата дама на Украйна Олена Зеленска ще говори днес пред Конгреса на САЩ. Зеленска беше посрещната вчера в Белия дом от президента на САЩ Джо Байдън с букет и от първата дама Джил Байдън с прегръдка, предаде Ройтерс. Двете първи дами и делегациите от двете страни проведоха среща в Синята стая в Белия дом.

Джил Байдън вече се е срещала със Зеленска по време на своя изненадваща визита в Украйна, където посети училище, в което се бяха подслонили украински бежанци.

"Когато се върнах, едно от нещата, които казах, беше, че не можеш да отидеш във военна зона и да се върнеш, без да усещаш мъката и болката на хората", каза Джил Байдън в началото на тяхната среща. Тя добави, че е обсъдила с екипа си как може да се помогне за осигуряване на лечение на психичното здраве на майки и деца, които са станали жертва на зверства.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че очаква "значителни резултати" от срещите на съпругата му във Вашингтон. Нейните задачи са да повиши подкрепата за Украйна в САЩ, да спечели допълнителна подкрепа за "защита на народа от руския терор" и да засили хуманитарната помощ, каза той във вечерното си видеообръщение.

Зеленски заяви, че изказването пред Конгреса ще е важно и добави, че "силно" вярва, че то "ще бъде чуто от хората, които отговарят за вземането на решенията във САЩ".

#Олена Зеленска #Белия дом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"