"Орлите" от Разград полетяха нависоко и накълваха брутално ирландския шампион

"Орлите" от Разград полетяха нависоко и накълваха брутално ирландския шампион
A A+ A++ A

11-кратният първенец на България Лудогорец е на косъм от класиране в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като надигра с 3:0 у дома ирландския Шамрок Роувърс в първа среща от втората фаза на пресявките. „Орлите“ от Разград не оставиха съмнения в превъзходството над противника и след голове на Пиерос Сотириу (25. 35) и Игор Тиаго (90) направиха така, че да чакат на спокойствие реванша.

Това бе трети пореден мач в квалификациите, в който Лудогорец не допуска гол. В предишната фаза тимът на Анте Шимунджа постигна две чисти победи над черногорския Сутиеска (2:0 и 1:0). Победителят от Лудогорец и Шамрок ще играе в следващата фаза срещу Динамо Загреб или Шкупи.

Двубоят в Разград мина изцяло под диктовката на „орлите“ и след няколко изгодни положения домакините реализираха в 25-та минута. Тогава Каули центрира от дясното крило, а Пиерос Сотириус с глава забоде топката под гредата – 1:0.

Десет минути по-късно кипърецът вкара и втори гол. След разбъркване в наказателното поле на ирландците и избит от голлинията удар на Рик Джонатан топката попадна у Сотириу, който с лекота я насочи в мрежата за втори път.

До почивката нападателят можеше да стигне и до хеттрик, но след негов удар с глава топката се отклони в защитник на ирландците, а след това и в гредата.

През второто полувреме Лудогорец продължи да диктува темпото и не допусна сериозни положения пред своята врата. Все пак Серджио Падт демонстрира класа в малкото моменти, в които имаше изстрели към него. Така се стигна до добавеното време на срещата, когато бразилецът Игор Тиаго довърши ирландците. След ново разбъркване в наказателното поле Тиаго се пребори за топката около точката на дузпата и от там с мощен удар от въздуха вкара трети гол за тима си.

Лудогорец – Шамрок Роувърс 3:0

1:0 Пиерос Сотириу 25‘

2:0 Пиерос Сотириу 35‘

3:0 Игор Тиаго 90+3'

Лудогорец: Падт, Сисиньо, Вердон, Пластун, Недялков, Сантана, Шоу, Рик (78 – Делев), Текпетей (71 – Десподов), Каули (90 - Тиаго), Сотириу (90 - Тисера)

Шамрок Роувърс: Манус, Грейс, Лопес, Хоаре, Лионс, О‘Нийл, Маккан, Уотс (61 – Бърк), Фин (76 – Ганън), Гафни, Тоуъл (78 – Кавана)

#Лудогорец #ШЛ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »