Депутатите - отцепници няма да подкрепят кабинет с участие на ИТН

Депутатите - отцепници няма да подкрепят кабинет с участие на ИТН
A A+ A++ A
Отцепилите се от “Има такъв народ” депутати няма да подкрепят правителство, ако в него участва партията на Слави Трифонов. Те се обявиха за предсрочни избори.
 

“Оценката на поведението на ИТН показва, че е непостоянен и непредвидим партньор, който намира механизми да руши. Няма промяна в тяхното поведение, те не са партньор, на който да разчиташ. Ще гласувам против нов кабинет с ИТН, както и другите мои колеги, които напуснаха партията", посочи Георги Георгиев пред Nova NEWS.

 

Отцепилите се депутати все още не са получили покана за разговори от БСП, но ще отидат на преговори, ако ги поканят.

 

На теория обаче нова четворна коалиция в същия състав би сработила, дори без подкрепата на депутатите, отцепили се от “Има такъв народ”. Това може да се случи обаче, ако формацията на Слави Трифонов се съгласи да подкрепи нов кабинет. Ако това не се случи, от ПП, БСП и “Демократична България” ще имат нужда от солидна подкрепа, за която шестимата отцепници не са достатъчни. 

 

"Важно е да се зададе въпроса заслужава ли държавата ново нестабилно правителство, създадено например на 1 август, а на 1 октомври отново с несъществуващи аргументи България да бъде вкарана от ИТН в политическа криза. Няма как да подкрепя това", заяви още Георгиев. 

 

#депутати отцепници #ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"