Сътрудничка на наш евродепутат е подозирана за шпионка на руски служби

Сътрудничка на наш евродепутат е подозирана за шпионка на руски служби
A A+ A++ A
Бивша дългогодишна сътрудничка на български депутат от крайнодесния спектър в Европейския парламент е подозирана за съмнителни руски връзки, съобщи EUobserver в обширно разследване за руските шпиони в коридорите на ЕС.
 

Европейското издание разказва какъв е профилът на 19-те дипломати, изгонени от Брюксел през април за шпионаж в полза на Русия. Наред с тях обаче са изброени и други случаи със съмнения за опасни руски връзки, като специално е откроен Европейският парламент, където има депутати с открити пристрастия към Русия. България се споменава по повод сътрудничката на наш евродепутат, чието име се пази в редакцията на EUobserver.


Според информацията, жената променя името си и кандидатства за стаж по европейски програми и базирани в Брюксел медии. Професионалната й биография включва работа в Колежа на Европа в Брюж, където се обучават много бъдещи европейски служители. Давала е и уроци по йога в зелено брюкселско предградие, където живеят много европейски чиновници. "Профилът й издава, че тя е свръзка с руските служби", съобщава пред EUobserver източник от западна служба.


В момента България има двама депутати, които отговарят на споменатия крайнодесен профил - Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, и двамата представители на ВМРО и участващи в групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП. На страницата на Ангел Джамбазки са изброени 13 сътрудници, но нито един от тях не е придружен от професионална биография. Толкова сътрудници е обявил и Слабаков, като отново липсват професионални биографии.

 

#ЕП #сътрудничка #подозрение #шпионаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »